składniki:
200 g daktyli (bio)
120 g mąki kokosowej
100 ml espresso
100 ml wody
80 g masła
3 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia bg
200 g daktyli (bio)
120 g mąki kokosowej
100 ml espresso
100 ml wody
80 g masła
3 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia bg
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. C (grzałka góra-dół).
Do rondelka wlać espresso, wodę i wrzucić daktyle. Gotować przez 15 minut.
W misce utrzeć masło, jaja, mąkę kokosową i proszek do pieczenia, następnie dodać ostudzoną masę daktylowo-kawową. Dokładnie wymieszać.
Piec przez 30 minut.
Użyłam następujące składniki:
– Daktyle suszone bez pestek BIO / Bakalland
– Espresso Tchibo Caffe Crema
– Organiczna mąka kokosowa Diet-Food