składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
2 banany
3 jaja
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki kakao
1/2 szklanki ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jabłko
2 puszki czerwonej fasoli
2 banany
3 jaja
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki kakao
1/2 szklanki ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jabłko
Temperatura pieczenia: 180 st. C + termoobieg.
Czas pieczenia: około 50 minut.
Forma do pieczenia: keksówka o wymiarach około 35 x 14 cm.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie pozostałe składniki zmiksować do uzyskania jednolitej, gładkiej masy – około 5 minut.
Dodać jabłko i wymieszać. Ciasto wylać na formę posmarowaną masłem, piec do „suchego patyczka”.
Po wystudzeniu ciasta polać roztopioną gorącą czekoladą i posypać orzechami.