Loading

GOFRY Z PASTĄ Z AWOKADO I ŁOSOSIEM

składniki / 8 sztuk:

250 ml „mleka” roślinnego
5 łyżek mąki jaglanej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki rozpuszczonego masła
100 g wędzonego na zimno łososia
1 szt. awokado
1 szt. ogórek kiszony
garść kiełków fasoli
szczypta soli
szczypta pieprzu

Czas przygotowania: około 15 minut.

Składniki na ciasto: „mleko” roślinne, jaja, mąkę i rozpuszczone masło – zmiksować na gładką masę.

Wlać porcję ciasta do rozgrzanej gofrownicy, pozostawić około 2-3 minuty (aż przestanie parować i pokrywa opadnie). Gofry studzić na kratce, aby pozostały chrupiące.

Awokado i ogórka posiekać w drobną kostkę, przyprawić solą i pieprzem.

Gofry podać z zieloną pastą, łososiem i kiełkami fasoli.