Loading

CUKINIA ZE SZPINAKIEM

CUKINIA ZE SZPINAKIEM składniki / 2 porcje: 3 średnie cukinie 500 g świeżego szpinaku 50 g parmezanu 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła...

KREM ORZECHOWY „SNICKERS”

KREM ORZECHOWY „SNICKERS” składniki / 3 porcje: 2 awokado Hass 1 banan 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka surowego kakao garść...

JAGLANKA Z MUSEM Z TRUSKAWEK

JAGLANKA Z MUSEM Z TRUSKAWEK składniki / 3 porcje: 1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" roślinnego 300 g truskawek 3 łyżki syropu klonowego 1...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI składniki / 2 porcje: 10 sztuk zielonych szparagów 1/2 pęczka liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 200 g truskawek garść...

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

BUDYŃ TRUSKAWKOWY składniki / 3 porcje: 300 g truskawek 1/4 szklanki drobnej tapioki 2 szklanki "mleka" roślinnego 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżeczki agaru 1/2...

MUS Z MANGO

MUS Z MANGO składniki / 2 porcje: 1 sztuka mango (średniej wielkości) pół cytryny 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki wody Czas przygotowania: około 10 minut....

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI składniki / 4 porcje: pęczek liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 300 g truskawek 1 awokado odm. Hass garść migdałów...

JABŁKA Z JAGLANKĄ

JABŁKA Z JAGLANKĄ składniki / 6 porcji: 6 sztuk jabłek szklanka kaszy jaglanej 2 szkl. "mleka" roślinnego 1/2 szkl. suszonej żurawiny garść orzechów włoskich garść...

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI składniki: 500 g rabarbaru 400 g malin 300 g mąki owsianej 200 g + 1 łyżka masła 100 g +...

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ składniki / 2 porcje: 2 szklanki miękkich owoców  100 g mąki bezglutenowej 100 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść...

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM składniki / 2 porcje: 100 g sera Halloumi 1/2 ogórka świeżego kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek zielonych garść rukoli 2...

KREM ZE SZPARAGÓW

KREM ZE SZPARAGÓW składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1,5 l bulionu warzywnego 300 ml mleka kokosowego 3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula...

KRUCHY JABŁECZNIK

KRUCHY JABŁECZNIK składniki: 400 g jabłek 400 g mąki ryżowej 300 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść orzechów włoskich garść orzechów pekan Temperatura...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ składniki / 2 porcje: 12 zielonych szparagów pół pomarańczy garść rukoli garść płatków migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli...

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ składniki: 1/4 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" kokosowego 1/2 pomarańczy 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka masła / oleju kokosowego garść...

CIASTKA BANANOWE

CIASTKA BANANOWE składniki: 2 banany 6 łyżek mąki kokosowej kropelki z gorzkiej czekolady lub pokruszona gorzka czekolada Temperatura pieczenia: 160 st. C / górna grzałka....

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI składniki: 1 szkl. ryżu jaśminowego 2 szkl. "mleka" owsianego lub innego roślinnego 2 gruszki (bio) 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka...

BATONY GRYCZANE

BATONY GRYCZANE składniki: 50 g ekspandowanego ziarna gryki 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła lub oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy Czas przygotowania:...

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ składniki: 1/2 szkl. komosy ryżowej 250 ml „mleka” kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 awokado lub banan 2 łyżki surowego kakao...

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ składniki: 120 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 4 łyżki syropu z agawy 4 łyżki oleju kokosowego 200 g gorzkiej czekolady Temperatura pieczenia: 160...

KOKOSANKI WEGAŃSKIE

KOKOSANKI WEGAŃSKIE składniki: 4 awokado odm. Hass 3 łyżki syropu z buraków 3 łyżki kakao (surowego) 3 łyżki musu kokosowego 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych...

KREM Z AWOKADO

KREM Z AWOKADO składniki: 2 szt. awokado (Hass) 3 łyżki surowego kakao 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki masła Obrać awokado: przekroić na pół i...