Loading

GOFRY Z PASTĄ Z AWOKADO I ŁOSOSIEM

GOFRY Z PASTĄ Z AWOKADO I ŁOSOSIEM składniki / 8 sztuk: 250 ml "mleka" roślinnego 5 łyżek mąki jaglanej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki rozpuszczonego...

CUKINIA ZE SZPINAKIEM

CUKINIA ZE SZPINAKIEM składniki / 2 porcje: 3 średnie cukinie 500 g świeżego szpinaku 50 g parmezanu 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła...

KREM ORZECHOWY „SNICKERS”

KREM ORZECHOWY „SNICKERS” składniki / 3 porcje: 2 awokado Hass 1 banan 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka surowego kakao garść...

PLACKI Z RABARBAREM

PLACKI Z RABARBAREM składniki / 10 sztuk: 250 ml "mleka" roślinnego 240 ml (szklanka) mąki jaglanej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki rozpuszczonego masła 1...

JAGLANKA Z MUSEM Z TRUSKAWEK

JAGLANKA Z MUSEM Z TRUSKAWEK składniki / 3 porcje: 1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" roślinnego 300 g truskawek 3 łyżki syropu klonowego 1...

CUKINIA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

CUKINIA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM składniki / 2 porcje: 3 średnie cukinie 100 g wędzonego na zimno łososia 1/2 pęczka świeżego kopru 2 łyżki oliwy z...

CIASTO Z PORZECZKAMI

CIASTO Z PORZECZKAMI składniki: 200 g czerwonej porzeczki 1 cytryna (bio) 3 jaja 100 g masła 100 g mąki ryżowej 80 g cukru trzcinowego szczypta...

PLACKI Z CUKINII

PLACKI Z CUKINII składniki / 20 sztuk: 3 średnie cukinie 2 jaja 4 łyżki tapioki / mąki ziemniaczanej 1/2 pęczka świeżego kopru 100 g wędzonego na...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI składniki / 2 porcje: 10 sztuk zielonych szparagów 1/2 pęczka liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 200 g truskawek garść...

BANANOWIEC Z MORELAMI I ORZECHAMI

BANANOWIEC Z MORELAMI I ORZECHAMI składniki: 3 banany ekologiczne 1/2 szkl. mąki jaglanej 1/2 szkl. mąki ryżowej 80 ml oleju kokosowego nierafinowanego 3 jaja łyżeczka sody...

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI składniki: 200 g gorzkiej czekolady min. 70% 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 200 g truskawek 50 g kropelek czekoladowych lub...

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

BUDYŃ TRUSKAWKOWY składniki / 3 porcje: 300 g truskawek 1/4 szklanki drobnej tapioki 2 szklanki "mleka" roślinnego 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżeczki agaru 1/2...

MUS Z MANGO

MUS Z MANGO składniki / 2 porcje: 1 sztuka mango (średniej wielkości) pół cytryny 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki wody Czas przygotowania: około 10 minut....

CIASTO Z MANGO

CIASTO Z MANGO składniki: 1 sztuka mango (średniej wielkości) 1/2 szkl. mąki ryżowej 1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja ekologiczne...

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI składniki / 4 porcje: pęczek liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 300 g truskawek 1 awokado odm. Hass garść migdałów...

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI składniki / 10 sztuk: 250 ml "mleka" roślinnego 240 ml (szklanka) mąki kokosowej 2 łyżki tapioki lub mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju...

MUFFINY CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI

MUFFINY CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI składniki / 12 sztuk: 200 g gorzkiej czekolady min. 70% 200 g masła 50 g mąki owsianej (np. Provena) 50 g mąki...

JABŁKA Z JAGLANKĄ

JABŁKA Z JAGLANKĄ składniki / 6 porcji: 6 sztuk jabłek szklanka kaszy jaglanej 2 szkl. "mleka" roślinnego 1/2 szkl. suszonej żurawiny garść orzechów włoskich garść...

MUFFINY CYTRYNOWE Z BORÓWKAMI

MUFFINY CYTRYNOWE Z BORÓWKAMI składniki / 8 sztuk: 100 g borówek 100 g masła 80 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego nierafinowanego 2 jaja 1 cytryna...

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI składniki: 500 g rabarbaru 400 g malin 300 g mąki owsianej 200 g + 1 łyżka masła 100 g +...

CIASTO OWSIANE Z OWOCAMI

CIASTO OWSIANE Z OWOCAMI składniki: 2 szkl. mąki owsianej (Provena) 1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego 120 ml oleju rzepakowego 500 ml owoców* 3 jaja ekologiczne...

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ składniki / 2 porcje: 2 szklanki miękkich owoców  100 g mąki bezglutenowej 100 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść...

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM składniki / 2 porcje: 100 g sera Halloumi 1/2 ogórka świeżego kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek zielonych garść rukoli 2...

KREM ZE SZPARAGÓW

KREM ZE SZPARAGÓW składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1,5 l bulionu warzywnego 300 ml mleka kokosowego 3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula...

KRUCHY JABŁECZNIK

KRUCHY JABŁECZNIK składniki: 400 g jabłek 400 g mąki ryżowej 300 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść orzechów włoskich garść orzechów pekan Temperatura...

BROWNIE ORZECHOWE

BROWNIE ORZECHOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 100 g masła orzechowego garść orzechów pekan...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ składniki / 2 porcje: 12 zielonych szparagów pół pomarańczy garść rukoli garść płatków migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli...

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI składniki: 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g mąki owsianej 100 g masła 80 g ksylitolu 120 ml "mleka" kokosowego 2...

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ składniki: 1/4 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" kokosowego 1/2 pomarańczy 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka masła / oleju kokosowego garść...

BATONY ZIARNISTE

BATONY ZIARNISTE składniki: 1 szkl. pestek dyni 1 szkl. nasion słonecznika 3 łyżki nasion chia 200 ml wody filtrowanej 1 łyżeczka soli Temperatura pieczenia: 180...

CIASTO CYTRYNOWE Z MAKIEM

CIASTO CYTRYNOWE Z MAKIEM składniki: 3 cytryny (bio) 3 jaja 200 g masła 150 g mąki ryżowej 100 g ksylitolu 3 łyżki maku mielonego 3...

MUFFINY CZEKOLADOWE

MUFFINY CZEKOLADOWE składniki / 8 sztuk: 150 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g masła 50 g mąki owsianej (np. Provena) 50 g ksylitolu 3 jaja 1/2 łyżeczki...

CIASTKA BANANOWE

CIASTKA BANANOWE składniki: 2 banany 6 łyżek mąki kokosowej kropelki z gorzkiej czekolady lub pokruszona gorzka czekolada Temperatura pieczenia: 160 st. C / górna grzałka....

BROWNIE WIŚNIOWE

BROWNIE WIŚNIOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 100 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 3 jaja 1/2 szkl. wiśni 1/4 szkl....

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI składniki: 1 szkl. ryżu jaśminowego 2 szkl. "mleka" owsianego lub innego roślinnego 2 gruszki (bio) 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka...

JABŁECZNIK

JABŁECZNIK składniki: 2 jabłka 2 jaja M/L 300 ml gęstego jogurtu roślinnego 100 g mąki ryżowej 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

BATONY GRYCZANE

BATONY GRYCZANE składniki: 50 g ekspandowanego ziarna gryki 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła lub oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy Czas przygotowania:...

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ składniki: 1/2 szkl. komosy ryżowej 250 ml „mleka” kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 awokado lub banan 2 łyżki surowego kakao...

TORT KOKOSOWY

TORT KOKOSOWY składniki / krem: 250 g serka mascarpone 400 g serka śmietankowego 400 ml gęstego mleka kokosowego 100 g ksylitolu 80 g chipsów kokosowych...

BLATY Z MARCHWI

BLATY Z MARCHWI składniki: 500 g staratej marchewki 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 150 g mąki owsianej 150 g ksylitolu 125 ml oleju kokosowego 4...

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ składniki: 120 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 4 łyżki syropu z agawy 4 łyżki oleju kokosowego 200 g gorzkiej czekolady Temperatura pieczenia: 160...

FASOLOWE Z JABŁKAMI

FASOLOWE Z JABŁKAMI składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jaja 3 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki kakao 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka proszku...

PIERNIK

PIERNIK składniki: 150 g masła 120 ml syropu z buraków cukrowych 250 ml mleka kokosowego 100 g mąki owsianej 100 g mąki kokosowej 80 g...

KOKOSANKI WEGAŃSKIE

KOKOSANKI WEGAŃSKIE składniki: 4 awokado odm. Hass 3 łyżki syropu z buraków 3 łyżki kakao (surowego) 3 łyżki musu kokosowego 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych...

KREM Z AWOKADO

KREM Z AWOKADO składniki: 2 szt. awokado (Hass) 3 łyżki surowego kakao 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki masła Obrać awokado: przekroić na pół i...

CIASTO DAKTYLOWO-KAWOWE

CIASTO DAKTYLOWO-KAWOWE składniki: 200 g daktyli (bio) 120 g mąki kokosowej 100 ml espresso 100 ml wody 80 g masła 3 jaja łyżeczka proszku do...

BROWNIE KLASYCZNE

BROWNIE KLASYCZNE składniki: 300 g gorzkiej czekolady 200 g masła 100 g mąki ryżowej 150 g cukru 3 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli...