Loading

CIASTO Z PORZECZKAMI

CIASTO Z PORZECZKAMI składniki: 200 g czerwonej porzeczki 1 cytryna (bio) 3 jaja 100 g masła 100 g mąki ryżowej 80 g cukru trzcinowego szczypta...

PLACKI Z CUKINII

PLACKI Z CUKINII składniki / 20 sztuk: 3 średnie cukinie 2 jaja 4 łyżki tapioki / mąki ziemniaczanej 1/2 pęczka świeżego kopru 100 g wędzonego na...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI składniki / 2 porcje: 10 sztuk zielonych szparagów 1/2 pęczka liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 200 g truskawek garść...

BANANOWIEC Z MORELAMI I ORZECHAMI

BANANOWIEC Z MORELAMI I ORZECHAMI składniki: 3 banany ekologiczne 1/2 szkl. mąki jaglanej 1/2 szkl. mąki ryżowej 80 ml oleju kokosowego nierafinowanego 3 jaja łyżeczka sody...

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI składniki: 200 g gorzkiej czekolady min. 70% 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 200 g truskawek 50 g kropelek czekoladowych lub...

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

BUDYŃ TRUSKAWKOWY składniki / 3 porcje: 300 g truskawek 1/4 szklanki drobnej tapioki 2 szklanki "mleka" roślinnego 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżeczki agaru 1/2...

MUS Z MANGO

MUS Z MANGO składniki / 2 porcje: 1 sztuka mango (średniej wielkości) pół cytryny 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki wody Czas przygotowania: około 10 minut....

CIASTO Z MANGO

CIASTO Z MANGO składniki: 1 sztuka mango (średniej wielkości) 1/2 szkl. mąki ryżowej 1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja ekologiczne...

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI składniki / 4 porcje: pęczek liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 300 g truskawek 1 awokado odm. Hass garść migdałów...

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI składniki / 10 sztuk: 250 ml "mleka" roślinnego 240 ml (szklanka) mąki kokosowej 2 łyżki tapioki lub mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju...

MUFFINY CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI

MUFFINY CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI składniki / 12 sztuk: 200 g gorzkiej czekolady min. 70% 200 g masła 50 g mąki owsianej (np. Provena) 50 g mąki...

JABŁKA Z JAGLANKĄ

JABŁKA Z JAGLANKĄ składniki / 6 porcji: 6 sztuk jabłek szklanka kaszy jaglanej 2 szkl. "mleka" roślinnego 1/2 szkl. suszonej żurawiny garść orzechów włoskich garść...

MUFFINY CYTRYNOWE Z BORÓWKAMI

MUFFINY CYTRYNOWE Z BORÓWKAMI składniki / 8 sztuk: 100 g borówek 100 g masła 80 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego nierafinowanego 2 jaja 1 cytryna...

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI składniki: 500 g rabarbaru 400 g malin 300 g mąki owsianej 200 g + 1 łyżka masła 100 g +...

CIASTO OWSIANE Z OWOCAMI

CIASTO OWSIANE Z OWOCAMI składniki: 2 szkl. mąki owsianej (Provena) 1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego 120 ml oleju rzepakowego 500 ml owoców* 3 jaja ekologiczne...

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ składniki / 2 porcje: 2 szklanki miękkich owoców  100 g mąki bezglutenowej 100 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść...

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM składniki / 2 porcje: 100 g sera Halloumi 1/2 ogórka świeżego kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek zielonych garść rukoli 2...

KREM ZE SZPARAGÓW

KREM ZE SZPARAGÓW składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1,5 l bulionu warzywnego 300 ml mleka kokosowego 3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula...

KRUCHY JABŁECZNIK

KRUCHY JABŁECZNIK składniki: 400 g jabłek 400 g mąki ryżowej 300 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść orzechów włoskich garść orzechów pekan Temperatura...

BROWNIE ORZECHOWE

BROWNIE ORZECHOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 100 g masła orzechowego garść orzechów pekan...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ składniki / 2 porcje: 12 zielonych szparagów pół pomarańczy garść rukoli garść płatków migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli...

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI składniki: 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g mąki owsianej 100 g masła 80 g ksylitolu 120 ml "mleka" kokosowego 2...

PESTO Z PIETRUSZKI

PESTO Z PIETRUSZKI składniki: 2 pęczki natki pietruszki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli szczypta pieprzu Czas przygotowania: około 10 minut....

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ składniki: 1/4 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" kokosowego 1/2 pomarańczy 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka masła / oleju kokosowego garść...

BATONY ZIARNISTE

BATONY ZIARNISTE składniki: 1 szkl. pestek dyni 1 szkl. nasion słonecznika 3 łyżki nasion chia 200 ml wody filtrowanej 1 łyżeczka soli Temperatura pieczenia: 180...

CIASTO CYTRYNOWE Z MAKIEM

CIASTO CYTRYNOWE Z MAKIEM składniki: 3 cytryny (bio) 3 jaja 200 g masła 150 g mąki ryżowej 100 g ksylitolu 3 łyżki maku mielonego 3...

MUFFINY CZEKOLADOWE

MUFFINY CZEKOLADOWE składniki / 8 sztuk: 150 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g masła 50 g mąki owsianej (np. Provena) 50 g ksylitolu 3 jaja 1/2 łyżeczki...

CHLEB Z PŁASKURKI

CHLEB Z PŁASKURKI składniki: 500 g mąki z płaskurki typ 1850 400 ml wody 7 g suchych drożdży łyżeczka soli łyżka syropu klonowego Temperatura pieczenia:...

CIASTKA BANANOWE

CIASTKA BANANOWE składniki: 2 banany 6 łyżek mąki kokosowej kropelki z gorzkiej czekolady lub pokruszona gorzka czekolada Temperatura pieczenia: 160 st. C / górna grzałka....

BROWNIE WIŚNIOWE

BROWNIE WIŚNIOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 100 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 3 jaja 1/2 szkl. wiśni 1/4 szkl....

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI składniki: 1 szkl. ryżu jaśminowego 2 szkl. "mleka" owsianego lub innego roślinnego 2 gruszki (bio) 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka...

TARTA Z GRUSZKAMI

TARTA Z GRUSZKAMI składniki: 300 g mąki ryżowej 200 g masła 80 g ksylitolu 1 jajo 100 ml śmietanki 36% 100 g mascarpone 1 laska...

JABŁECZNIK

JABŁECZNIK składniki: 2 jabłka 2 jaja M/L 300 ml gęstego jogurtu roślinnego 100 g mąki ryżowej 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

BEZA PAVLOVA

BEZA PAVLOVA składniki: 5 białek – jaja M/L 250 g cukru łyżeczka skrobi ziemniaczanej łyżeczka octu 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 2...

BATONY GRYCZANE

BATONY GRYCZANE składniki: 50 g ekspandowanego ziarna gryki 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła lub oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy Czas przygotowania:...

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ składniki: 1/2 szkl. komosy ryżowej 250 ml „mleka” kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 awokado lub banan 2 łyżki surowego kakao...

TORT KOKOSOWY

TORT KOKOSOWY składniki / krem: 250 g serka mascarpone 400 g serka śmietankowego 400 ml gęstego mleka kokosowego 100 g ksylitolu 80 g chipsów kokosowych...

BLATY Z MARCHWI

BLATY Z MARCHWI składniki: 500 g staratej marchewki 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 150 g mąki owsianej 150 g ksylitolu 125 ml oleju kokosowego 4...

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ

KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ składniki: 120 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 4 łyżki syropu z agawy 4 łyżki oleju kokosowego 200 g gorzkiej czekolady Temperatura pieczenia: 160...

FASOLOWE Z JABŁKAMI

FASOLOWE Z JABŁKAMI składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jaja 3 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki kakao 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka proszku...

CIASTKA OWSIANE Z ORZECHAMI

CIASTKA OWSIANE Z ORZECHAMI składniki: 100 g drobnych płatków owsianych 100 g orzechów włoskich 50 g mąki owsianej 50 g mąki kokosowej 125 ml syropu...

ZIELONE MUFFINY

ZIELONE MUFFINY składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki owsianej 3 łyżki sporszkowanej naci pietruszki, młodego jęczmienia i liści jarmużu 3 łyżki jogurtu roślinnego 3 łyżki...

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I ANANASEM

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I ANANASEM składniki: pęczek natki pietruszki awokado odm. Hass banan 2 plasterki świeżego ananasa sok z pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy...

TORT MAKOWY

TORT MAKOWY składniki: 7 jaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 200 g zmielonego maku 3 łyżki...

PIERNIK

PIERNIK składniki: 150 g masła 120 ml syropu z buraków cukrowych 250 ml mleka kokosowego 100 g mąki owsianej 100 g mąki kokosowej 80 g...

KREM CYTRYNOWY Z ROKITNIKIEM

KREM CYTRYNOWY Z ROKITNIKIEM składniki: sok z 3 cytryn 25 ml soku z rokitnika* 100 ml wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki syropu klonowego...

CIASTKA BLONDIE Z ŻURAWINĄ

CIASTKA BLONDIE Z ŻURAWINĄ składniki: 200 g czekolady białej 120 g masła 60 g mąki owsianej 60 g mąki ryżowej 1 jajo 1/2 szklanki żurawiny...

KOKOSANKI WEGAŃSKIE

KOKOSANKI WEGAŃSKIE składniki: 4 awokado odm. Hass 3 łyżki syropu z buraków 3 łyżki kakao (surowego) 3 łyżki musu kokosowego 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych...

BATONY JAGLANE Z WIŚNIAMI

BATONY JAGLANE Z WIŚNIAMI składniki: 100 g kaszy jaglanej 1 szklanka mrożonych wiśni 3 łyżki syropu klonowego 250 ml "mleka" roślinnego spód: 3 awokado 3...

KREM Z PIECZONEJ DYNI

KREM Z PIECZONEJ DYNI składniki: 1 kg dyni batat (duży) 3 marchwie 3 ziemniaki 2 papryki czerwone korzeń pietruszki 2 l bulionu warzywnego 100 g...

MAKOWIEC WEGAŃSKI

MAKOWIEC WEGAŃSKI składniki: 200 g mielonego maku 2 banany sok z połowy cytryny jabłko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki posiekanych orzechów (np. włoskich lub...

PIECZONE KASZTANY JADALNE

PIECZONE KASZTANY JADALNE składniki: 200 g kasztanów jadalnych opcjonalnie - miód Kasztany należy umyć i naciąć skorupkę z wypukłej strony. Wrzucić do garnka i zalać...

CIASTO KAKAOWE ZE ŚLIWKAMI

CIASTO KAKAOWE ZE ŚLIWKAMI składniki: 3 jaja 250 g śliwek 250 ml jogurtu roślinnego (np. kokosowego) 100 g mąki grochowej 2 łyżki kakao 3 łyżki...

KREM Z AWOKADO

KREM Z AWOKADO składniki: 2 szt. awokado (Hass) 3 łyżki surowego kakao 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki masła Obrać awokado: przekroić na pół i...

NAPAR Z KURKUMĄ

NAPAR Z KURKUMĄ składniki: łyżeczka kurkumy szczypta pieprzu cayenne łyżka miodu kilka plasterków imbiru sok z połowy cytryny 200 ml gorącej wody (nie wrzątku!) Gorącą...

SAŁATKA Z GRUSZKĄ

SAŁATKA Z GRUSZKĄ składniki: gruszka kilka liści szpinaku ser kozi z czarnuszką garść orzechów np. włoskich olej rzepakowy nierafinowany / 3 łyżki sok z cytryny...

CUKINIA Z BOCZKIEM

CUKINIA Z BOCZKIEM składniki / 2 porcje: 2 duże cukinie 200 g wędzonego boczku cebula pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła żółtko 2 łyżki oleju...

CIASTO DYNIOWE

CIASTO DYNIOWE składniki: 3 jaja (L) dynia Hokkaido (500 g) marchew jabłko 100 ml oleju kokosowego 180 g mąki kokosowej 50 g wiórków kokosowych niesiarkowanych...

SAŁATKA Z DYNIĄ I KOZIM SEREM

SAŁATKA Z DYNIĄ I KOZIM SEREM składniki: pęczek rukoli orzechowej kilka liści szpinaku ser kozi (do grillowania) 1/4 dyni Hokkaido nasiona słonecznika oliwa z oliwek...

FILET Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I KURKUMĄ

FILET Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I KURKUMĄ składniki: 200 g filet z kurczaka pęczek szpinaku orzechy włoskie kurkuma olej rzepakowy sól + pieprz Filet z...

KALAFIOROWA Z KURKAMI

KALAFIOROWA Z KURKAMI składniki: 3 litry bulionu warzywnego kalafior 2 kalarepy 500 g marchwi 200 g fasolki szparagowej 200 g kurek pęczek koperku łyżka masła...

KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ

KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ składniki: 2 liście mrożonego jarmużu 1/2 pęczka natki pietruszki ogórek awokado sok z pomarańczy Natkę pietruszki i jarmuż pozbawiamy łodyg,...

KREM Z BROKUŁÓW Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ

KREM Z BROKUŁÓW Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ składniki: 2 litry bulionu warzywnego 2 brokuły ziemniaki wg uznania 200 g cieciorki w ziarnach natka pietruszki papryka słodka...

KREM Z DYNI Z KURKUMĄ

KREM Z DYNI Z KURKUMĄ składniki: 1 kg dyni Hokkaido 1 l bulionu warzywnego 0,5 kg marchwi 3 cebule 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka gałki...

CIASTO DAKTYLOWO-KAWOWE

CIASTO DAKTYLOWO-KAWOWE składniki: 200 g daktyli (bio) 120 g mąki kokosowej 100 ml espresso 100 ml wody 80 g masła 3 jaja łyżeczka proszku do...

CUKINIA Z KURKAMI

CUKINIA Z KURKAMI składniki: cukinia (duża) 200 g kurek świeżych cebula pęczek natki pietruszki śmietanka 36% olej rzepakowy masło sól + pieprz Cukinie obrać nożem...

BATONY OWSIANE

BATONY OWSIANE składniki: 250 g bg płatków owsianych 200 ml napoju owsianego 50 ml syropu klonowego 3 łyżki kakao (surowego) Do rondelka wlać "mleko" owsiane...

CIASTKA OWSIANO-KOKOSOWE

CIASTKA OWSIANO-KOKOSOWE składniki: 100 g drobnych płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek niesiarkowanch 50 g mąki kokosowej 125 ml syropu klonowego Płatki...

BRZOSKWINIE PIECZONE

BRZOSKWINIE PIECZONE składniki: 3 brzoskwinie 100 g mascarpone syrop z agawy maliny płatki kokosowe Piekarnik nagrzać do 160 st. C (grzałka górna + termoobieg). Brzoskwinie...

SERNIK JABŁKOWY

SERNIK JABŁKOWY składniki: 500 g mielonego twarogu 250 g musu z jabłek 3 jaja (L) 100 g cukru 80 g mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy gorzka...

GRUSZKI KARMELOWE

GRUSZKI KARMELOWE składniki: 2 gruszki 2 łyżki masła łyżka cukru Masło rozgrzać na patelni. Gruszkę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne. Położyć wewnętrzną stroną na...

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA składniki: 250 ml mleka koziego 50 ml wody 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja 5 łyżek mąki owsianej 1 łyżka mąki...

KREM Z POMIDORÓW

KREM Z POMIDORÓW składniki: 3 kg pomidorów 0,5 kg marchwi cebula bazylia suszona bazylia świeża olej rzepakowy cukier sól + pieprz Do garnka (o pojemności...

CUKINIA ZAPIEKANA Z POMIDORAMI

CUKINIA ZAPIEKANA Z POMIDORAMI składniki: 3 szt. cukini 300 g mięsa z indyka (zmielonego) 5 szt. pomidorów (najlepiej słodko-winnych) cebula natka pietruszki cukier sól +...

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ składniki: pęczek natki pietruszki awokado banan sok z 2 pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy awokado i banana. Wyciskamy sok z 2...

BULION Z KACZKI

BULION Z KACZKI składniki: 500 g mięsa z kaczki (np. udo, szyja, skrzydło) marchew - 8 szt. seler por pietruszka (korzeń) cebula czosnek - 3...

CIASTO ŚMIETANKOWE Z OWOCAMI

CIASTO ŚMIETANKOWE Z OWOCAMI składniki: 100 g mąki z ciecierzycy 100 g mąki ryżowej 3 jaja 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia bg 50 g...

BROWNIE Z JAGODAMI

BROWNIE Z JAGODAMI składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 80 g mąki grochowej 3 jaja 200 ml jagód Piekarnik...

PAPRYKOWY KREM Z CUKINII

PAPRYKOWY KREM Z CUKINII składniki: 1 l bulionu warzywnego 3 żółte, duże cukinie 6-8 marchwi kalarepa 3 ząbki czosnku olej rzepakowy pęczek natki pietruszki papryka...

CIASTO GROCHOWE Z JAGODAMI

CIASTO GROCHOWE Z JAGODAMI składniki: 125 g mąki grochowej 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 3 łyżki cukru 3 łyżki gęstego mleka kokosowego...

ZUPA Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI

ZUPA Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI składniki: 2 l bulionu warzywnego 400 g soczewicy czerwonej 800 ml przecieru z pomidorów 3 ząbki czosnku 2 cebule pęczek...

MUFFINY MARCHEWKOWE

MUFFINY MARCHEWKOWE składniki / proporcje na 8 sztuk: 250 g startej marchwi 50 g mąki grochowej 50 g mąki ryżowej 125 ml oleju kokosowego nierafinowanego...

KREM Z MŁODEJ MARCHWI

KREM Z MŁODEJ MARCHWI składniki: 2 l bulionu warzywnego 1 kg młodej marchwi sól gałka muszkatołowa mozzarella lubczyk świeży Do gorącego bulionu warzywnego wrzucić obraną...

BROWNIE KLASYCZNE

BROWNIE KLASYCZNE składniki: 300 g gorzkiej czekolady 100 g masła 100 g oleju kokosowego nierafinowanego 100 g mąki ryżowej 150 g cukru 3 jaja 2...

CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM

CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM składniki: 200 g mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 3 jaja L 250 g jogurtu roślinnego 150 g ksylitolu...

SZPARAGI PIECZONE Z SEZAMEM

SZPARAGI PIECZONE Z SEZAMEM składniki: pęczek zielonych szparagów czarny sezam sól pieprz Odcinamy zdrewniałe końce szparagów. Pieczemy przez 10-15 minut w 160 st. C. Posypujemy...

SERNIK NA MAKOWYM SPODZIE

SERNIK NA MAKOWYM SPODZIE składniki: 200 g mielonego maku 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru / syropu np. z agawy 600 g mielonego twarogu...

BANANOWIEC

BANANOWIEC składniki: 2-3 banany 3 jaja (L) 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szkl. cukru brzozowego 1 szkl. jogurtu np. roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

SAŁATKA Z JAJEM I BOBEM

SAŁATKA Z JAJEM I BOBEM składniki: sałata masłowa jajo rzodkiewki bób nasiona dyni oliwa z oliwek sól i pieprz Bób gotujemy w osolonej wodzie przez...

BATAT PIECZONY Z TYMIANKIEM

BATAT PIECZONY Z TYMIANKIEM składniki: batat tymianek - najlepiej świeży oliwa z oliwek Batat kroimy na pół, pieczemy 30-40 minut w 160 st. C (grzanie...

CHLEB DYNIOWY

CHLEB DYNIOWY składniki: 2 szklanki nasion dyni 1 szkl. nasion słonecznika 1 szkl. zmielonego lnu 1 szkl. wody sól Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania gęstej, zwartej...

FASOLOVE

FASOLOVE składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jaja 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao 3 pełne łyżki cukru brzozowego 2 łyżeczki proszku...

TORT CHAŁWOWO-KAWOWY

TORT CHAŁWOWO-KAWOWY składniki: 4 jaja 1/2 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki mąki ryżowej 3 pełne łyżki surowego kakao konfitura np. wiśniowa, porzeczkowa 500 ml śmietanki...

SERNIK DYNIOWY Z KARMELEM

SERNIK DYNIOWY Z KARMELEM składniki: 500 g mielonego twarogu 300 g puree z upieczonej dyni 2 jaja (L) 1/2 szklanki cukru 1 opak. budyniu waniliowego...

CHLEB ZIARNISTY

CHLEB ZIARNISTY składniki: 2 szklanki dowolnych nasion np. słonecznika 1/2 szkl. mąki słonecznikowej 1/2 szkl. mąki lnianej 1/2 szkl. wody 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej...