BROWNIE Z TRUSKAWKAMI składniki: 200 g gorzkiej czekolady min. 70% 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 200 g truskawek 50 g kropelek czekoladowych lub...
MUS Z MANGO składniki / 2 porcje: 1 sztuka mango (średniej wielkości) pół cytryny 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki wody Czas przygotowania: około 10 minut....
SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM składniki / 2 porcje: 100 g sera Halloumi 1/2 ogórka świeżego kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek zielonych garść rukoli 2...
KREM ZE SZPARAGÓW składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1,5 l bulionu warzywnego 300 ml mleka kokosowego 3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula...
BROWNIE ORZECHOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 100 g masła orzechowego garść orzechów pekan...
MUFFINY CZEKOLADOWE składniki / 8 sztuk: 150 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g masła 50 g mąki owsianej (np. Provena) 50 g ksylitolu 3 jaja 1/2 łyżeczki...
CHLEB Z PŁASKURKI składniki: 500 g mąki z płaskurki typ 1850 400 ml wody 7 g suchych drożdży łyżeczka soli łyżka syropu klonowego Temperatura pieczenia:...
CIASTKA BANANOWE składniki: 2 banany 6 łyżek mąki kokosowej kropelki z gorzkiej czekolady lub pokruszona gorzka czekolada Temperatura pieczenia: 160 st. C / górna grzałka....
BATONY GRYCZANE składniki: 50 g ekspandowanego ziarna gryki 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła lub oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy Czas przygotowania:...
TORT KOKOSOWY składniki / krem: 250 g serka mascarpone 400 g serka śmietankowego 400 ml gęstego mleka kokosowego 100 g ksylitolu 80 g chipsów kokosowych...
BLATY Z MARCHWI składniki: 500 g staratej marchewki 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 150 g mąki owsianej 150 g ksylitolu 125 ml oleju kokosowego 4...
KOKOSANKI Z CZEKOLADĄ składniki: 120 g wiórków kokosowych niesiarkowanych 4 łyżki syropu z agawy 4 łyżki oleju kokosowego 200 g gorzkiej czekolady Temperatura pieczenia: 160...
CIASTKA OWSIANE Z ORZECHAMI składniki: 100 g drobnych płatków owsianych 100 g orzechów włoskich 50 g mąki owsianej 50 g mąki kokosowej 125 ml syropu...
MAKOWIEC WEGAŃSKI składniki: 200 g mielonego maku 2 banany sok z połowy cytryny jabłko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki posiekanych orzechów (np. włoskich lub...
PIECZONE KASZTANY JADALNE składniki: 200 g kasztanów jadalnych opcjonalnie - miód Kasztany należy umyć i naciąć skorupkę z wypukłej strony. Wrzucić do garnka i zalać...
NAPAR Z KURKUMĄ składniki: łyżeczka kurkumy szczypta pieprzu cayenne łyżka miodu kilka plasterków imbiru sok z połowy cytryny 200 ml gorącej wody (nie wrzątku!) Gorącą...
SAŁATKA Z GRUSZKĄ składniki: gruszka kilka liści szpinaku ser kozi z czarnuszką garść orzechów np. włoskich olej rzepakowy nierafinowany / 3 łyżki sok z cytryny...
SAŁATKA Z DYNIĄ I KOZIM SEREM składniki: pęczek rukoli orzechowej kilka liści szpinaku ser kozi (do grillowania) 1/4 dyni Hokkaido nasiona słonecznika oliwa z oliwek...
KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ składniki: 2 liście mrożonego jarmużu 1/2 pęczka natki pietruszki ogórek awokado sok z pomarańczy Natkę pietruszki i jarmuż pozbawiamy łodyg,...
KREM Z BROKUŁÓW Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ składniki: 2 litry bulionu warzywnego 2 brokuły ziemniaki wg uznania 200 g cieciorki w ziarnach natka pietruszki papryka słodka...
CIASTKA OWSIANO-KOKOSOWE składniki: 100 g drobnych płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek niesiarkowanch 50 g mąki kokosowej 125 ml syropu klonowego Płatki...
BRZOSKWINIE PIECZONE składniki: 3 brzoskwinie 100 g mascarpone syrop z agawy maliny płatki kokosowe Piekarnik nagrzać do 160 st. C (grzałka górna + termoobieg). Brzoskwinie...
KREM Z POMIDORÓW składniki: 3 kg pomidorów 0,5 kg marchwi cebula bazylia suszona bazylia świeża olej rzepakowy cukier sól + pieprz Do garnka (o pojemności...
KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ składniki: pęczek natki pietruszki awokado banan sok z 2 pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy awokado i banana. Wyciskamy sok z 2...
ZUPA Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI składniki: 2 l bulionu warzywnego 400 g soczewicy czerwonej 800 ml przecieru z pomidorów 3 ząbki czosnku 2 cebule pęczek...
MUFFINY MARCHEWKOWE składniki / proporcje na 8 sztuk: 250 g startej marchwi 50 g mąki grochowej 50 g mąki ryżowej 125 ml oleju kokosowego nierafinowanego...
SZPARAGI PIECZONE Z SEZAMEM składniki: pęczek zielonych szparagów czarny sezam sól pieprz Odcinamy zdrewniałe końce szparagów. Pieczemy przez 10-15 minut w 160 st. C. Posypujemy...
BATAT PIECZONY Z TYMIANKIEM składniki: batat tymianek - najlepiej świeży oliwa z oliwek Batat kroimy na pół, pieczemy 30-40 minut w 160 st. C (grzanie...