SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM składniki / 2 porcje: 100 g sera Halloumi 1/2 ogórka świeżego kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek zielonych garść rukoli 2...
KREM ZE SZPARAGÓW składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1,5 l bulionu warzywnego 300 ml mleka kokosowego 3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula...
CHLEB Z PŁASKURKI składniki: 500 g mąki z płaskurki typ 1850 400 ml wody 7 g suchych drożdży łyżeczka soli łyżka syropu klonowego Temperatura pieczenia:...
PIECZONE KASZTANY JADALNE składniki: 200 g kasztanów jadalnych opcjonalnie - miód Kasztany należy umyć i naciąć skorupkę z wypukłej strony. Wrzucić do garnka i zalać...
NAPAR Z KURKUMĄ składniki: łyżeczka kurkumy szczypta pieprzu cayenne łyżka miodu kilka plasterków imbiru sok z połowy cytryny 200 ml gorącej wody (nie wrzątku!) Gorącą...
SAŁATKA Z GRUSZKĄ składniki: gruszka kilka liści szpinaku ser kozi z czarnuszką garść orzechów np. włoskich olej rzepakowy nierafinowany / 3 łyżki sok z cytryny...
SAŁATKA Z DYNIĄ I KOZIM SEREM składniki: pęczek rukoli orzechowej kilka liści szpinaku ser kozi (do grillowania) 1/4 dyni Hokkaido nasiona słonecznika oliwa z oliwek...
FILET Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I KURKUMĄ składniki: 200 g filet z kurczaka pęczek szpinaku orzechy włoskie kurkuma olej rzepakowy sól + pieprz Filet z...
KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ składniki: 2 liście mrożonego jarmużu 1/2 pęczka natki pietruszki ogórek awokado sok z pomarańczy Natkę pietruszki i jarmuż pozbawiamy łodyg,...
KREM Z BROKUŁÓW Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ składniki: 2 litry bulionu warzywnego 2 brokuły ziemniaki wg uznania 200 g cieciorki w ziarnach natka pietruszki papryka słodka...
KREM Z POMIDORÓW składniki: 3 kg pomidorów 0,5 kg marchwi cebula bazylia suszona bazylia świeża olej rzepakowy cukier sól + pieprz Do garnka (o pojemności...
KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ składniki: pęczek natki pietruszki awokado banan sok z 2 pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy awokado i banana. Wyciskamy sok z 2...
ZUPA Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI składniki: 2 l bulionu warzywnego 400 g soczewicy czerwonej 800 ml przecieru z pomidorów 3 ząbki czosnku 2 cebule pęczek...
SZPARAGI PIECZONE Z SEZAMEM składniki: pęczek zielonych szparagów czarny sezam sól pieprz Odcinamy zdrewniałe końce szparagów. Pieczemy przez 10-15 minut w 160 st. C. Posypujemy...
BATAT PIECZONY Z TYMIANKIEM składniki: batat tymianek - najlepiej świeży oliwa z oliwek Batat kroimy na pół, pieczemy 30-40 minut w 160 st. C (grzanie...