Loading

KREM ZE SZPARAGÓW

KREM ZE SZPARAGÓW składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1,5 l bulionu warzywnego 300 ml mleka kokosowego 3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 cebula...

KREM Z PIECZONEJ DYNI

KREM Z PIECZONEJ DYNI składniki: 1 kg dyni batat (duży) 3 marchwie 3 ziemniaki 2 papryki czerwone korzeń pietruszki 2 l bulionu warzywnego 100 g...

KALAFIOROWA Z KURKAMI

KALAFIOROWA Z KURKAMI składniki: 3 litry bulionu warzywnego kalafior 2 kalarepy 500 g marchwi 200 g fasolki szparagowej 200 g kurek pęczek koperku łyżka masła...

KREM Z BROKUŁÓW Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ

KREM Z BROKUŁÓW Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ składniki: 2 litry bulionu warzywnego 2 brokuły ziemniaki wg uznania 200 g cieciorki w ziarnach natka pietruszki papryka słodka...

KREM Z DYNI Z KURKUMĄ

KREM Z DYNI Z KURKUMĄ składniki: 1 kg dyni Hokkaido 1 l bulionu warzywnego 0,5 kg marchwi 3 cebule 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka gałki...

KREM Z POMIDORÓW

KREM Z POMIDORÓW składniki: 3 kg pomidorów 0,5 kg marchwi cebula bazylia suszona bazylia świeża olej rzepakowy cukier sól + pieprz Do garnka (o pojemności...

BULION Z KACZKI

BULION Z KACZKI składniki: 500 g mięsa z kaczki (np. udo, szyja, skrzydło) marchew - 8 szt. seler por pietruszka (korzeń) cebula czosnek - 3...

PAPRYKOWY KREM Z CUKINII

PAPRYKOWY KREM Z CUKINII składniki: 1 l bulionu warzywnego 3 żółte, duże cukinie 6-8 marchwi kalarepa 3 ząbki czosnku olej rzepakowy pęczek natki pietruszki papryka...

ZUPA Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI

ZUPA Z SOCZEWICĄ I POMIDORAMI składniki: 2 l bulionu warzywnego 400 g soczewicy czerwonej 800 ml przecieru z pomidorów 3 ząbki czosnku 2 cebule pęczek...

KREM Z MŁODEJ MARCHWI

KREM Z MŁODEJ MARCHWI składniki: 2 l bulionu warzywnego 1 kg młodej marchwi sól gałka muszkatołowa mozzarella lubczyk świeży Do gorącego bulionu warzywnego wrzucić obraną...