składniki / 4 porcje:
pęczek liści botwiny
1/2 pęczka rukoli orzechowej
300 g truskawek
1 awokado odm. Hass
garść migdałów w płatkach
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
pęczek liści botwiny
1/2 pęczka rukoli orzechowej
300 g truskawek
1 awokado odm. Hass
garść migdałów w płatkach
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego
Czas przygotowania: około 20 minut.
Połączyć składniki sosu: oliwę z oliwek, sok z cytryny i syrop klonowy. Odstawić na chwilę.
Posiekać liście botwiny i rukoli. Obrać awokado i pokroić na plastry. Truskawki odszypułkować i pokroić na ćwiartki.
Botwinę, rukolę i truskawki zalać sosem, wymieszać. Posypać płatkami migdałów. Podawać z plastrami awokado.