Loading

CIASTO Z PORZECZKAMI

CIASTO Z PORZECZKAMI składniki: 200 g czerwonej porzeczki 1 cytryna (bio) 3 jaja 100 g masła 100 g mąki ryżowej 80 g cukru trzcinowego szczypta...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI składniki / 2 porcje: 10 sztuk zielonych szparagów 1/2 pęczka liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 200 g truskawek garść...

BANANOWIEC Z MORELAMI I ORZECHAMI

BANANOWIEC Z MORELAMI I ORZECHAMI składniki: 3 banany ekologiczne 1/2 szkl. mąki jaglanej 1/2 szkl. mąki ryżowej 80 ml oleju kokosowego nierafinowanego 3 jaja łyżeczka sody...

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI

BROWNIE Z TRUSKAWKAMI składniki: 200 g gorzkiej czekolady min. 70% 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 200 g truskawek 50 g kropelek czekoladowych lub...

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

BUDYŃ TRUSKAWKOWY składniki / 3 porcje: 300 g truskawek 1/4 szklanki drobnej tapioki 2 szklanki "mleka" roślinnego 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżeczki agaru 1/2...

MUS Z MANGO

MUS Z MANGO składniki / 2 porcje: 1 sztuka mango (średniej wielkości) pół cytryny 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki wody Czas przygotowania: około 10 minut....

CIASTO Z MANGO

CIASTO Z MANGO składniki: 1 sztuka mango (średniej wielkości) 1/2 szkl. mąki ryżowej 1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja ekologiczne...

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI składniki / 4 porcje: pęczek liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 300 g truskawek 1 awokado odm. Hass garść migdałów...

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI składniki / 10 sztuk: 250 ml "mleka" roślinnego 240 ml (szklanka) mąki kokosowej 2 łyżki tapioki lub mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju...

JABŁKA Z JAGLANKĄ

JABŁKA Z JAGLANKĄ składniki / 6 porcji: 6 sztuk jabłek szklanka kaszy jaglanej 2 szkl. "mleka" roślinnego 1/2 szkl. suszonej żurawiny garść orzechów włoskich garść...

MUFFINY CYTRYNOWE Z BORÓWKAMI

MUFFINY CYTRYNOWE Z BORÓWKAMI składniki / 8 sztuk: 100 g borówek 100 g masła 80 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego nierafinowanego 2 jaja 1 cytryna...

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI

KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI składniki: 500 g rabarbaru 400 g malin 300 g mąki owsianej 200 g + 1 łyżka masła 100 g +...

CIASTO OWSIANE Z OWOCAMI

CIASTO OWSIANE Z OWOCAMI składniki: 2 szkl. mąki owsianej (Provena) 1/2 szkl. cukru trzcinowego nierafinowanego 120 ml oleju rzepakowego 500 ml owoców* 3 jaja ekologiczne...

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ

OWOCE POD ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ składniki / 2 porcje: 2 szklanki miękkich owoców  100 g mąki bezglutenowej 100 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść...

KRUCHY JABŁECZNIK

KRUCHY JABŁECZNIK składniki: 400 g jabłek 400 g mąki ryżowej 300 g masła 100 g cukru trzcinowego nierafinowanego garść orzechów włoskich garść orzechów pekan Temperatura...

BROWNIE ORZECHOWE

BROWNIE ORZECHOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 90 g mąki ryżowej 3 jaja 100 g masła orzechowego garść orzechów pekan...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ składniki / 2 porcje: 12 zielonych szparagów pół pomarańczy garść rukoli garść płatków migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli...

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI składniki: 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g mąki owsianej 100 g masła 80 g ksylitolu 120 ml "mleka" kokosowego 2...

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ składniki: 1/4 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" kokosowego 1/2 pomarańczy 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka masła / oleju kokosowego garść...

CIASTO CYTRYNOWE Z MAKIEM

CIASTO CYTRYNOWE Z MAKIEM składniki: 3 cytryny (bio) 3 jaja 200 g masła 150 g mąki ryżowej 100 g ksylitolu 3 łyżki maku mielonego 3...

CIASTKA BANANOWE

CIASTKA BANANOWE składniki: 2 banany 6 łyżek mąki kokosowej kropelki z gorzkiej czekolady lub pokruszona gorzka czekolada Temperatura pieczenia: 160 st. C / górna grzałka....

BROWNIE WIŚNIOWE

BROWNIE WIŚNIOWE składniki: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 100 g mąki ryżowej 50 g cukru trzcinowego 3 jaja 1/2 szkl. wiśni 1/4 szkl....

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI składniki: 1 szkl. ryżu jaśminowego 2 szkl. "mleka" owsianego lub innego roślinnego 2 gruszki (bio) 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka...

TARTA Z GRUSZKAMI

TARTA Z GRUSZKAMI składniki: 300 g mąki ryżowej 200 g masła 80 g ksylitolu 1 jajo 100 ml śmietanki 36% 100 g mascarpone 1 laska...

JABŁECZNIK

JABŁECZNIK składniki: 2 jabłka 2 jaja M/L 300 ml gęstego jogurtu roślinnego 100 g mąki ryżowej 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

BEZA PAVLOVA

BEZA PAVLOVA składniki: 5 białek – jaja M/L 250 g cukru łyżeczka skrobi ziemniaczanej łyżeczka octu 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 2...

FASOLOWE Z JABŁKAMI

FASOLOWE Z JABŁKAMI składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jaja 3 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki kakao 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka proszku...

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I ANANASEM

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I ANANASEM składniki: pęczek natki pietruszki awokado odm. Hass banan 2 plasterki świeżego ananasa sok z pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy...

PIERNIK

PIERNIK składniki: 150 g masła 120 ml syropu z buraków cukrowych 250 ml mleka kokosowego 100 g mąki owsianej 100 g mąki kokosowej 80 g...

KREM CYTRYNOWY Z ROKITNIKIEM

KREM CYTRYNOWY Z ROKITNIKIEM składniki: sok z 3 cytryn 25 ml soku z rokitnika* 100 ml wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki syropu klonowego...

CIASTKA BLONDIE Z ŻURAWINĄ

CIASTKA BLONDIE Z ŻURAWINĄ składniki: 200 g czekolady białej 120 g masła 60 g mąki owsianej 60 g mąki ryżowej 1 jajo 1/2 szklanki żurawiny...

BATONY JAGLANE Z WIŚNIAMI

BATONY JAGLANE Z WIŚNIAMI składniki: 100 g kaszy jaglanej 1 szklanka mrożonych wiśni 3 łyżki syropu klonowego 250 ml "mleka" roślinnego spód: 3 awokado 3...

MAKOWIEC WEGAŃSKI

MAKOWIEC WEGAŃSKI składniki: 200 g mielonego maku 2 banany sok z połowy cytryny jabłko 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki posiekanych orzechów (np. włoskich lub...

PIECZONE KASZTANY JADALNE

PIECZONE KASZTANY JADALNE składniki: 200 g kasztanów jadalnych opcjonalnie - miód Kasztany należy umyć i naciąć skorupkę z wypukłej strony. Wrzucić do garnka i zalać...

CIASTO KAKAOWE ZE ŚLIWKAMI

CIASTO KAKAOWE ZE ŚLIWKAMI składniki: 3 jaja 250 g śliwek 250 ml jogurtu roślinnego (np. kokosowego) 100 g mąki grochowej 2 łyżki kakao 3 łyżki...

KREM Z AWOKADO

KREM Z AWOKADO składniki: 2 szt. awokado (Hass) 3 łyżki surowego kakao 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki masła Obrać awokado: przekroić na pół i...

SAŁATKA Z GRUSZKĄ

SAŁATKA Z GRUSZKĄ składniki: gruszka kilka liści szpinaku ser kozi z czarnuszką garść orzechów np. włoskich olej rzepakowy nierafinowany / 3 łyżki sok z cytryny...

CIASTO DYNIOWE

CIASTO DYNIOWE składniki: 3 jaja (L) dynia Hokkaido (500 g) marchew jabłko 100 ml oleju kokosowego 180 g mąki kokosowej 50 g wiórków kokosowych niesiarkowanych...

KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ

KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ składniki: 2 liście mrożonego jarmużu 1/2 pęczka natki pietruszki ogórek awokado sok z pomarańczy Natkę pietruszki i jarmuż pozbawiamy łodyg,...

CIASTO DAKTYLOWO-KAWOWE

CIASTO DAKTYLOWO-KAWOWE składniki: 200 g daktyli (bio) 120 g mąki kokosowej 100 ml espresso 100 ml wody 80 g masła 3 jaja łyżeczka proszku do...

CIASTKA OWSIANO-KOKOSOWE

CIASTKA OWSIANO-KOKOSOWE składniki: 100 g drobnych płatków owsianych 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek niesiarkowanch 50 g mąki kokosowej 125 ml syropu klonowego Płatki...

BRZOSKWINIE PIECZONE

BRZOSKWINIE PIECZONE składniki: 3 brzoskwinie 100 g mascarpone syrop z agawy maliny płatki kokosowe Piekarnik nagrzać do 160 st. C (grzałka górna + termoobieg). Brzoskwinie...

SERNIK JABŁKOWY

SERNIK JABŁKOWY składniki: 500 g mielonego twarogu 250 g musu z jabłek 3 jaja (L) 100 g cukru 80 g mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy gorzka...

GRUSZKI KARMELOWE

GRUSZKI KARMELOWE składniki: 2 gruszki 2 łyżki masła łyżka cukru Masło rozgrzać na patelni. Gruszkę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne. Położyć wewnętrzną stroną na...

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA składniki: 250 ml mleka koziego 50 ml wody 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja 5 łyżek mąki owsianej 1 łyżka mąki...

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ składniki: pęczek natki pietruszki awokado banan sok z 2 pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy awokado i banana. Wyciskamy sok z 2...

CIASTO ŚMIETANKOWE Z OWOCAMI

CIASTO ŚMIETANKOWE Z OWOCAMI składniki: 100 g mąki z ciecierzycy 100 g mąki ryżowej 3 jaja 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia bg 50 g...

BROWNIE Z JAGODAMI

BROWNIE Z JAGODAMI składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 200 g masła 80 g mąki grochowej 3 jaja 200 ml jagód Piekarnik...

CIASTO GROCHOWE Z JAGODAMI

CIASTO GROCHOWE Z JAGODAMI składniki: 125 g mąki grochowej 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 3 łyżki cukru 3 łyżki gęstego mleka kokosowego...

CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM

CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM składniki: 200 g mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 3 jaja L 250 g jogurtu roślinnego 150 g ksylitolu...

BANANOWIEC

BANANOWIEC składniki: 2-3 banany 3 jaja (L) 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szkl. cukru brzozowego 1 szkl. jogurtu np. roślinnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

FASOLOVE

FASOLOVE składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jaja 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao 3 pełne łyżki cukru brzozowego 2 łyżeczki proszku...