Loading

PLACKI Z CUKINII

PLACKI Z CUKINII składniki / 20 sztuk: 3 średnie cukinie 2 jaja 4 łyżki tapioki / mąki ziemniaczanej 1/2 pęczka świeżego kopru 100 g wędzonego na...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TRUSKAWKAMI składniki / 2 porcje: 10 sztuk zielonych szparagów 1/2 pęczka liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 200 g truskawek garść...

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI

SAŁATKA Z BOTWINĄ I TRUSKAWKAMI składniki / 4 porcje: pęczek liści botwiny 1/2 pęczka rukoli orzechowej 300 g truskawek 1 awokado odm. Hass garść migdałów...

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM

SAŁATKA Z HALLOUMI I TYMIANKIEM składniki / 2 porcje: 100 g sera Halloumi 1/2 ogórka świeżego kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek zielonych garść rukoli 2...

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ

SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I POMARAŃCZĄ składniki / 2 porcje: 12 zielonych szparagów pół pomarańczy garść rukoli garść płatków migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli...

BATONY ZIARNISTE

BATONY ZIARNISTE składniki: 1 szkl. pestek dyni 1 szkl. nasion słonecznika 3 łyżki nasion chia 200 ml wody filtrowanej 1 łyżeczka soli Temperatura pieczenia: 180...

CHLEB Z PŁASKURKI

CHLEB Z PŁASKURKI składniki: 500 g mąki z płaskurki typ 1850 400 ml wody 7 g suchych drożdży łyżeczka soli łyżka syropu klonowego Temperatura pieczenia:...

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I ANANASEM

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ I ANANASEM składniki: pęczek natki pietruszki awokado odm. Hass banan 2 plasterki świeżego ananasa sok z pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy...

PIECZONE KASZTANY JADALNE

PIECZONE KASZTANY JADALNE składniki: 200 g kasztanów jadalnych opcjonalnie - miód Kasztany należy umyć i naciąć skorupkę z wypukłej strony. Wrzucić do garnka i zalać...

NAPAR Z KURKUMĄ

NAPAR Z KURKUMĄ składniki: łyżeczka kurkumy szczypta pieprzu cayenne łyżka miodu kilka plasterków imbiru sok z połowy cytryny 200 ml gorącej wody (nie wrzątku!) Gorącą...

SAŁATKA Z GRUSZKĄ

SAŁATKA Z GRUSZKĄ składniki: gruszka kilka liści szpinaku ser kozi z czarnuszką garść orzechów np. włoskich olej rzepakowy nierafinowany / 3 łyżki sok z cytryny...

SAŁATKA Z DYNIĄ I KOZIM SEREM

SAŁATKA Z DYNIĄ I KOZIM SEREM składniki: pęczek rukoli orzechowej kilka liści szpinaku ser kozi (do grillowania) 1/4 dyni Hokkaido nasiona słonecznika oliwa z oliwek...

KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ

KOKTAJL Z JARMUŻEM I PIETRUSZKĄ składniki: 2 liście mrożonego jarmużu 1/2 pęczka natki pietruszki ogórek awokado sok z pomarańczy Natkę pietruszki i jarmuż pozbawiamy łodyg,...

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA składniki: 250 ml mleka koziego 50 ml wody 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja 5 łyżek mąki owsianej 1 łyżka mąki...

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ

KOKTAJL Z PIETRUSZKĄ składniki: pęczek natki pietruszki awokado banan sok z 2 pomarańczy Natkę pietruszki pozbawiamy łodyg, obieramy awokado i banana. Wyciskamy sok z 2...

SZPARAGI PIECZONE Z SEZAMEM

SZPARAGI PIECZONE Z SEZAMEM składniki: pęczek zielonych szparagów czarny sezam sól pieprz Odcinamy zdrewniałe końce szparagów. Pieczemy przez 10-15 minut w 160 st. C. Posypujemy...

SAŁATKA Z JAJEM I BOBEM

SAŁATKA Z JAJEM I BOBEM składniki: sałata masłowa jajo rzodkiewki bób nasiona dyni oliwa z oliwek sól i pieprz Bób gotujemy w osolonej wodzie przez...

BATAT PIECZONY Z TYMIANKIEM

BATAT PIECZONY Z TYMIANKIEM składniki: batat tymianek - najlepiej świeży oliwa z oliwek Batat kroimy na pół, pieczemy 30-40 minut w 160 st. C (grzanie...

CHLEB DYNIOWY

CHLEB DYNIOWY składniki: 2 szklanki nasion dyni 1 szkl. nasion słonecznika 1 szkl. zmielonego lnu 1 szkl. wody sól Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania gęstej, zwartej...

CHLEB ZIARNISTY

CHLEB ZIARNISTY składniki: 2 szklanki dowolnych nasion np. słonecznika 1/2 szkl. mąki słonecznikowej 1/2 szkl. mąki lnianej 1/2 szkl. wody 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej...