Loading

BUDYŃ TRUSKAWKOWY

BUDYŃ TRUSKAWKOWY składniki / 3 porcje: 300 g truskawek 1/4 szklanki drobnej tapioki 2 szklanki "mleka" roślinnego 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżeczki agaru 1/2...

MUS Z MANGO

MUS Z MANGO składniki / 2 porcje: 1 sztuka mango (średniej wielkości) pół cytryny 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki wody Czas przygotowania: około 10 minut....

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI

PLACKI KOKOSOWE Z OWOCAMI składniki / 10 sztuk: 250 ml "mleka" roślinnego 240 ml (szklanka) mąki kokosowej 2 łyżki tapioki lub mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju...

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ składniki: 1/4 szkl. kaszy jaglanej 1 szkl. "mleka" kokosowego 1/2 pomarańczy 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka masła / oleju kokosowego garść...

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI

RYŻ Z KARMELOWYMI GRUSZKAMI składniki: 1 szkl. ryżu jaśminowego 2 szkl. "mleka" owsianego lub innego roślinnego 2 gruszki (bio) 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka...

BATONY GRYCZANE

BATONY GRYCZANE składniki: 50 g ekspandowanego ziarna gryki 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła lub oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy Czas przygotowania:...

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ

BUDYŃ Z KOMOSY RYŻOWEJ składniki: 1/2 szkl. komosy ryżowej 250 ml „mleka” kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 awokado lub banan 2 łyżki surowego kakao...

KREM CYTRYNOWY Z ROKITNIKIEM

KREM CYTRYNOWY Z ROKITNIKIEM składniki: sok z 3 cytryn 25 ml soku z rokitnika* 100 ml wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki syropu klonowego...

KOKOSANKI WEGAŃSKIE

KOKOSANKI WEGAŃSKIE składniki: 4 awokado odm. Hass 3 łyżki syropu z buraków 3 łyżki kakao (surowego) 3 łyżki musu kokosowego 100 g wiórków kokosowych niesiarkowanych...

BATONY JAGLANE Z WIŚNIAMI

BATONY JAGLANE Z WIŚNIAMI składniki: 100 g kaszy jaglanej 1 szklanka mrożonych wiśni 3 łyżki syropu klonowego 250 ml "mleka" roślinnego spód: 3 awokado 3...

KREM Z AWOKADO

KREM Z AWOKADO składniki: 2 szt. awokado (Hass) 3 łyżki surowego kakao 3 łyżki syropu klonowego 2 łyżki masła Obrać awokado: przekroić na pół i...

BATONY OWSIANE

BATONY OWSIANE składniki: 250 g bg płatków owsianych 200 ml napoju owsianego 50 ml syropu klonowego 3 łyżki kakao (surowego) Do rondelka wlać "mleko" owsiane...

GRUSZKI KARMELOWE

GRUSZKI KARMELOWE składniki: 2 gruszki 2 łyżki masła łyżka cukru Masło rozgrzać na patelni. Gruszkę przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne. Położyć wewnętrzną stroną na...

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA

NALEŚNIKI Z KOZIEGO MLEKA składniki: 250 ml mleka koziego 50 ml wody 50 ml oleju rzepakowego 2 jaja 5 łyżek mąki owsianej 1 łyżka mąki...